П`ятниця, 26.04.2024, 02:13

Стрільницький ЗЗСО 

І-ІІІ ступенів


                                                      Ви увійшли як Гість
                                                            Група "Гости"
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

19:19
МОВА НАША - СЕРЦЕ НАШЕ

                                                           

З метою розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, з метою пробудження національної гідності та виховання любові до рідної мови, почуття поваги до всього свого, українського, у Стрільницькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів 8 листопада відбувся позакласних заходів «Мова наша – серце наше», який підготувала вчитель української мови та літератури Дзюба В.М.

Розпочалося свято з діалогу «Українка і українець», який розіграли учні 3 класу Вакуленко М. та Беба О..Чарівні ведучі Кисленко К. та Кузнєцова Ю. ознайомили присутніх з історією святкування Дня української писемності та мови, особливостями його відзначення, а доповненням до цього стала яскрава відео-презентації «Цікаві факти про українську мову» та «Легенда про мову». Учні 6-9 класів: Грищенко В., Маїрко В., Дзюба В., Петренко С., Населівська Н., Беба Б., Ситник Б., Сєрик В., Сиплива М., Гуріна К., Сиплива А., Клунко Ю., Карпусь Л., Маїрко І., Петренко Н., Беба А., Цітович С., Сєрик Р., Лиман В., Сиплива Т., Тарасенко Н., Пилипенко Д. із задоволенням декламували поетичні перлини про мову, розігрували гуморески, інсценізували «Накивати пятами», танцювали, під керівництвом Євтушенко Т.П. співали пісні,. Цікавим був конкурс «Скоромовка» та «Поясни фразеологізми». Учитель української мови та літератури Чепур Л.М. щиро привітала всіх зі святом і закликала любити мову, наголосивши, що саме з любові до рідної мови, рідного слова починається любов до рідної держави, і тому школярі повинні любити, леліяти й розвивати українське слово, вивчати й знати українську мову і на завершення процитувала Сидора Воробкевича: «Мово рідна, слово рідне, хто вас забуває, той у грудях не серденько, а лиш камінь має».

9 листопада учні 8-11 класів писали радіодиктант. Переможцями стали Карпусь Л. (9 клас), Колоша О. (10 клас), Лиман В. (10 клас). Бажаємо всім успіхів у навчанні й нових досягнень.

Переглядів: 195 | Додав: Natalia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz