П`ятниця, 26.04.2024, 09:28

Стрільницький ЗЗСО 

І-ІІІ ступенів


                                                      Ви увійшли як Гість
                                                            Група "Гости"
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

19:19
РІДНА МОВА - СЕРЦЯ МОГО ПОДИХ

Мова – то цілюще народне джерело,

І хто не припаде до нього вустами,

                                          Той сам всихає від спраги.

В. Сухомлинський

9 листопада, у День української писемності та мови, всі, хто завітав до Стрільницької школи І-ІІІ ст. мали можливість переконатися, що українські традиції, мову, культуру тут шанують та популяризують.

За традицією, знавці української мови брали участь у Міжнародному конкурсі ім. П.Яцика, а старшокласники ще й перевірили свої вміння та навички, долучившись до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності.

Бібліотекар школи Бойваленко Н. Г. підготувала виставку-вернісаж «І зачаровує серця пісенна українська мова».

Учителі української мови та літератури провели свято «Рідна мова –серця мого подих». Під час заходу присутні поринули у чудовий і прекрасний світ нашої рідної мови, відчули її багатство, мелодійність, красу. Діти познайомилися зі скарбами української мови, з її величезними можливостями. Ведучі свята Кисленко Катерина та Тарасенко Юлія згадали історію встановлення свята, значення Нестора Літописця, І.Котляревського, Т. Шевченка у розвитку мови. Про оригінальність мови нашого народу дізналися зі сценки із пєси І.Котляревського «Наталка Полтавка» (головні ролі виконували учень 9 класу Сєрик Роман та учениця 9 класу Лиман Вікторія) та сценки, підготовленої учнями 10 класу, «У вагоні».

Самобутньою ноткою святкування Дня рідної мови став флешмоб «Рідна мова в рідній школі» у виконанні учнів 6-8 класів та молитва «За рідну мову» у виконанні Дзюби Вікторії, учениці 6 класу.

Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

Переглядів: 239 | Додав: Natalia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz