П`ятниця, 26.04.2024, 22:56

Стрільницький ЗЗСО 

І-ІІІ ступенів


                                                      Ви увійшли як Гість
                                                            Група "Гости"
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

22:14
Василь Стус – постать, що єднає Україну

6 січня 2018 року легендарному українському поету й борцю Василю Стусу виповнилося б 80 років. Уродженець подільської землі обрав беззавітне служіння рідному народові. Він не обходив життєвих перешкод зручними стежками, а йшов тернистою дорогою, не пристосувався до обставин, щоб зробити кар'єру, а приймав удари долі. Україна була для нього постійним болем, з якого й народжувалася його полум'яна поезія. Навіть у неймовірно важких умовах ГУЛАГу, куди його запроторили за антирадянщину, Василь Стус голови гнути не збирався, бо усвідомлював, що за ним «стояла Україна, мій пригноблений народ, за честь котрого я мушу одстояти до загину". Поет ніколи не жалів за своїм вибором, хоча відчував, що таки загине. Але був упевнений, що через свою смерть повернеться до рідного народу: "Народе мій, до тебе я ще верну, як в смерті обернуся до життя..."

Під час заходу «Василь Стус – постать, що єднає Україну» в Стрільницькій ЗОШ І-ІІІ ст. учні переглянули відеоролики «Із забуття – в безсмертя» та «Пам’яті В.Стуса присвячується», дізналися, що його ім'я добре відоме за межами України, пам'яті Стуса присвячено документальні фільми. Син письменника Дмитро Стус створив інтерактивний віртуальний музей, де можна переглянути історію життя і творчості шістдесятника й зазначає, що на сьогодні видано близько 90% творів, які написав Василь Стус.

Учні 7, 8, 10 класів декламували вірші поета «Як добре те, що смерті не боюсь я…», «Народе мій, до тебе я ще верну», «Терпи, терпи — терпець тебе шліфує».

Ведучі тематичної лінійки, Кисленко К., Сиплива Т. та Тарасенко Ю., розповіли про творчу діяльність В.Стуса та вшанування пам’яті в Україні великого митця.

Щоб звільнити свою душу від скверни і зла, щоб просвітліти і вирости над буденністю і марнотою, треба всім нам причаститися живою водою творів цього високого сина Поділля, України, сина Всесвіту. Отож, читаймо Василя Стуса! Прислухаймось до нього. Може, нам вдасться глибше збагнути його, світ, самих себе.

   

Переглядів: 284 | Додав: Natalia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz